Campionatul Ce? Unde? Când? sezonul de primăvară 2024

Începutul evenimentului:

30 martie 2024, 12:00

Parte a campionatului:

Campionatul Ce? Unde? Când? sezonul de toamnă 2023

Număr de runde:

5

Înregistrarea până la:

30 martie 2024, 12:00

Cum a pornit Campionatul Ce? Unde? Când?
Campionatul CUC a apărut în anul 2002, la inițiativa unor tineri. Campionatul se desfășoară regulat, având loc 2 sezoane anual regulate (cel de primăvară și cel de toamnă) + sezonul de vară, format din cupe deschise.
 
Cine organizează competiția?
Campionatul CUC este organizat sub egida Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale, o asociație obștească înregistrată în anul 2008 și care are ca scop promovarea jocurilor intelectuale. Cu toate că este un eveniment CMJI, Campionatul CUC este desfășurat cu eforturi comune de și pentru participanți. Echipele mai experimentate depun mai mult efort, fiind responsabile de organizarea etapelor, iar echipele mai noi contribuie cu câteva întrebări care vor fi jucate la una dintre etape.
 
Cum vă puteți înregistra în competiție?
Completând formularul – (https://forms.gle/7bh5qseXRhaQcxEG6)
Participarea în Campionat este gratuită
 
Niveluri valorice în Campionat
În acest sezon, Campionatul va fi structurat în 2 niveluri valorice (Superliga și Ligile). Ligile sunt formate pe bază de localități sau instituții de învățământ. Echipele cu cele mai bune rezultate în SL și în Liga Chișinău acced în următorul sezon în SL. Există posibilitatea ca și echipe din alte Ligi să poată accede în SL, în baza ratingului. 
În acest sezon vom avea 8 echipe în SL (probabil). Echipele din SL pregătesc pachete cu întrebări și organizează în perechi câte o etapă. Etapa finală (Maratonul) va fi organizată într-un format separat.
 
Care este structura competiției?
Campionatul CUC va decurge pe parcursul a 5 etape, în zilele de sâmbătă sau duminica. Fiecare etapă este compusă din 40 de întrebări.
Calendarul preventiv arată astfel:
Etapa 1 – 30/31 martie
Etapa 2 – 6/7 aprilie
Etapa 3 – 13/14 aprilie
Etapa 4 – 20/21 aprilie
Etapa 5 (Maratonul) – 27/28 aprilie
 
Echipele
Se joacă în echipe de până la 6 jucători. Echipele pot avea jucători de rezervă care să se schimbe între runde sau pot veni în componență incompletă. Echipele se formează din prieteni/ colegi. Nu există limite inferioare sau superioare de vârstă, dar se întâlnesc mai rar elevi de gimnaziu. 
 
Întrebările 
Întrebările sunt citite de un prezentator, de obicei din SL. După ce întrebarea a fost citită, echipele au un minut pentru discuție și încă 10 secunde pentru a transmite fișa cu răspunsul. După asta, prezentatorul citește răspunsul corect și eventualele comentarii. Organizatorii duc evidența răspunsurilor corecte care uneori pot să fie afișate live.
Tipologia întrebărilor - întrebări care, de obicei, combină logica, cunoștințele, atenția și capacitatea de a face legătura între diverse informații.
Găsiți aici multe pachete jucate anterior - http://www.cuc.md/content/blogcategory/163/187/lang,ro/
 
Alte detalii
- Competiția este desfășurată în principal la Chișinău, însă poate fi jucată în paralel și în alte localități (întotdeauna suntem deschiși pentru colaborări). Pentru fiecare etapă facem o statistică totală a rezultatelor.
- Campionii joacă la Ședința Elitară ce are loc în inter-sezon și au ocazia să devină Magiștri ai Clubului.
- Campionatul CUC este una dintre activitățile CMJI. Pentru a urmări ce se mai organizează, vizitați paginile www.cuc.md, www.cmji.md și https://www.facebook.com/cuc.moldova
 
Începutul evenimentului:

30 martie 2024, 12:00

Parte a campionatului:

Campionatul Ce? Unde? Când? sezonul de toamnă 2023

Număr de runde:

5

Înregistrarea până la:

30 martie 2024, 12:00