Campionatul Ce? Unde? Când? sezonul de primăvară 2023

Începutul evenimentului:

11 martie 2023, 12:00

Număr de runde:

5

Campionatul Ce? Unde? Când? sezonul de primăvară 2023
 
Cum a pornit Campionatul CUC?
Campionatul CUC a apărut în anul 2002 la inițiativa unor tineri care doreau să se regulat, să scrie întrebări de logică și cunoștințe și să le joace. Până la pandemie, Campionatul s-a desfășurat regulat, având loc 2 sezoane anual (cel de primăvară și cel de toamnă).
 
Cine organizează competiția?
Campionatul CUC este organizat sub egida Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale, o asociație obștească înregistrată în anul 2008 și care are ca scop promovarea jocurilor intelectuale. Cu toate că este un eveniment CMJI, Campionatul CUC este desfășurat cu eforturi comune de și pentru participanți. Echipele mai experimentate depun mai mult efort, fiind responsabile de organizarea etapelor, iar echipele mai noi contribuie cu câteva întrebări care vor fi jucate la una dintre etape.
 
Cum vă puteți înregistra în competiție?
Completând formularul – (https://forms.gle/oayF6QkKNeoNFeud7)
Participarea în Campionat este gratuită
 
Niveluri valorice în Campionat
În acest sezon, Campionatul va fi structurat în 2 niveluri valorice (Superliga și Ligile). Ligile sunt formate pe bază de localități. Echipele cu cele mai bune rezultate în SL și în Liga Chișinău acced în următorul sezon în SL. Există posibilitatea (dacă se dorește) ca și echipe din alte Ligi să poată juca în SL. 
De asemenea, în acest sezon vom avea 7 echipe în SL. Echipele din SL pregătesc pachete cu întrebări și organizează câte o etapă. De această dată, câte 2 echipe din SL vor organiza o etapă (din 4 etape în total), iar etapa finală (Maratonul) va fi organizată într-un format separat.
 
Care este structura competiției?
Campionatul CUC va decurge pe parcursul a 5 etape, de obicei duminica. Fiecare etapă este compusă din 40 de întrebări.
 
Echipele
Se joacă în echipe de până la 6 jucători. Echipele pot avea jucători de rezervă care să se schimbe între runde sau pot veni în componență incompletă. Echipele se formează din prieteni/ colegi sau cu scop competițional (de obicei, în faza a doua). Nu există limite inferioare sau superioare de vârstă, dar se întâlnesc mai rar elevi de gimnaziu. 
 
Întrebările 
Întrebările sunt citite de un prezentator, de obicei din SL. După ce întrebarea a fost citită, echipele au un minut pentru discuție și încă 10 secunde pentru a foița cu răspunsul (fișa de răspuns conține numele echipei, numărul întrebării și răspunsul dat). După aceasta, prezentatorul citește răspunsul corect, eventualele comentarii și autorul întrebării. Organizatorii duc evidența răspunsurilor corecte care uneori pot să fie afișate live.
Tipologia întrebărilor - întrebări care, de obicei, combină logica, cunoștințele, atenția și capacitatea de a face legătura între diverse informații.
Găsiți aici multe pachete jucate anterior - http://www.cuc.md/content/blogcategory/163/187/lang,ro/
 
Calendarul preventiv al Campionatului 2023P
Etapa 1 – 11/12 martie (Biblioteca Națională, de la 12:00)
 Etapa 2 – 18/19 martie  (Biblioteca Națională, de la 12:00) 
 Etapa 3 – 25/26 martie (Ministerul Finanțelor, ora va fi anunțată cu câteva zile înainte)
 Etapa 4 – 1/2 aprilie  (Biblioteca Națională, de la 12:00) 
 Etapa 5 (Maratonul) – 8/9 aprilie  (Biblioteca Națională, de la 12:00) 
 
 
Alte detalii
- Competiția este desfășurată în principal la Chișinău, însă poate fi jucată în paralel și în alte localități (întotdeauna suntem deschiși în continuare pentru noi colaborări). Pentru fiecare etapă facem o statistică totală a rezultatelor.
- Campionii joacă la Ședința Elitară ce are loc în inter-sezon și au ocazia să devină Magiștri ai Clubului.
- Campionatul CUC este una dintre activitățile CMJI. Pentru a urmări ce se mai organizează, vizitați paginile www.cuc.md, www.cmji.md și https://www.facebook.com/cuc.moldova
 

Începutul evenimentului:

11 martie 2023, 12:00

Număr de runde:

5