Tabăra de Vară de Jocuri Intelectuale 2023

Începutul evenimentului:

28 iulie 2023, 09:00

În perioada 28 iulie – 4 august 2023, Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale organizează ediția a 16-a a Taberei de Vară de Jocuri Intelectuale. Găsiți mai jos informațiile de bază. 

#Cine?
La tabără pot participa tineri cu vărsta de 15 - 20 de ani, din Republica Moldova și România. Pentru că dorim ca la Tabără să ajungă cât mai mulți tineri interesați de jocuri intelectuale, limităm participarea celor care au fost la edițiile anterioare. Vom avea 56 de participanți. Numărul de locuri este limitat, respectiv, vom face selecție. 

#Unde?
Tabăra F’estival, r. Călărași, R. Moldova.

#Când?
28 iulie - 4 august 2023

#Taxa de participare
În acest an tabăra de vară va avea o taxă de participare de 1000 de lei (MDL).
Participanții vor beneficia gratuit de transport Chișinău-Leordoaia, Leordoaia-Chișinău, materiale pentru activități, cazare, alimentare. 

#Ce este TVJI?
Tabăra de Vară de Jocuri Intelectuale este un eveniment regulat organizat de CMJI cu scopul de a spori interesul tinerilor față de activitățile intelectuale, stimulând astfel setea de cunoștințe, gândirea critică și dorința de a se informa corect și cuprinzător. 

Programul taberei include o gamă largă de jocuri intelectuale. Astfel, tinerii vor învăța și vor putea concura atât în competiții individuale, cât și de echipă. Jocurile pregătite le vor testa cunoștințele, intuiția, logica, dar și capacitatea de a coopera cu alți tineri în circumstanțe diverse.

Lista de activități va include peste 30 de competiții și activități instructiv-distractive, precum Ce? Unde? Când?, Brain Ring, Trivia Quiz, Match, Banalități, Licitație, jocuri cu elemente sportive și multe altele. Programul extins mai include și seri de cinema, concursuri umoristice, jocuri de societate.

Pe parcursul taberei se pune un accent deosebit pe dezvoltarea abilităților de lucru în echipă și analiza complexă a întrebărilor. Participanții vor învăța să rezolve probleme într-un mod creativ; vor avea posibilitatea să socializeze cu alți tineri cu preocupări similare.

Pentru a promova creativitatea și ingeniozitatea în rândul tinerilor, participanții acestei ediții vor putea elabora în cursul TVJI 2023 conceptul propriului joc intelectual. De asemenea, absolvenții taberei vor avea posibilitatea și vor fi încurajați să formeze echipe, să participe în cadrul altor activități organizate de CMJI și să organizeze jocuri în instituțiile sale de învățământ.

Activitățile se vor desfășura în limba română. 

#Aplică la TVJI 2023
Pentru a aplica, completați formularl până pe 14 iunie - https://forms.gle/PsWTZECi7RvBcer96

Formularul este activ în perioada 17 mai – 14 iunie inclusiv. 

Proiectul „Tabăra de Vară de Jocuri Intelectuale 2023’’ este implementat de Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale în cadrul Programului Proiecte Culturale 2023, organizat de Ministerul Culturii al RM.

Începutul evenimentului:

28 iulie 2023, 09:00