#YOUthAct - Tinerii pentru Justiție 2022

Începutul evenimentului:

20.06.22, ora 10:00


PNUD Moldova te invită să participi la concursurile intelectuale YOUthAct - Tinerii pentru Justiție 2022, care se vor desfășura în două etape: etapa raională și etapa finală. La concursuri pot participa elevii claselor a IX-a, a X-a și a XI-a din raioanele Soroca, Criuleni, Cimișlia și UTA Găgăuzia. 

La prima etapă vor fi organizate concursuri intelectuale tematice (drepturile omului și ale copilului, accesul la justiție, respectarea normelor de drept etc.) la nivel raional, la care vor concura mai multe echipe de elevi. 

Dacă ți-am trezit curiozitatea și ești dornic/ă să descoperi un domeniu nou și extrem de interesant, alătură-te. 

Pentru aceasta, trebuie să formezi o echipă din șase persoane și să completezi formularul de participare, care poate fi accesat AICI

Echipa finalistă din fiecare raion va fi promovată la a doua etapă - Tabăra de vară #YOUthAct, care va avea loc în perioada 20-24 iunie 2022, la tabăra F’estival din raionul Călărași. Astfel, timp de patru zile, cele patru echipe finaliste (28 de tineri) vor concura pentru Locul I, Locul II și Locul III. Câștigătorii vor fi decernați cu diplome și vor primi premii.

Prin desfășurarea acestor concursuri intelectuale, se va contribui la o mai bună înțelegere a elevilor a tematicii drepturilor omului și mecanismelor de protecție a acestora, precum și a sistemului de justiție național. Într-o manieră interactivă și participativă, tinerii își vor îmbogăți cunoștințele, își vor dezvolta gândirea critică și vor dobândi abilități importante pentru a se informa corect și temeinic despre sectorul justiției. 

* Toate activitățile/ateliere de lucru din cadrul taberei de vară se vor desfășura în limba română. 

** Toate cheltuielile aferente organizării vor fi acoperite de proiectul „Consolidarea eficienței și accesului la justiție în Moldova”, implementat de PNUD Moldova, cu sprijinul financiar al Suediei.

*** Organizatorii își rezervă dreptul de a schimba formatul evenimentului.

**** Regulamentul concursului poate fi accesat aici:
 
RegulamentYouthAct2022.pdf
Începutul evenimentului:

20.06.22, ora 10:00